Groothandel annex Webwinkel

 


Bij Goretti bent u op het juiste adres voor "boze oog" artikelen. 

Wij hebben een groot assortiment aan "boze ogen". Er zijn veel verschillende vormen en maten. Ook worden de "boze ogen" veel verwerkt in allerlei artikelen, zoals muurornamenten, sleutelhangers, theeglaasjes, presse papiers, sieraden en diverse woonaccessoires.

presse papiers


Wat is het "boze oog"

Het boze oog heet in het Turks nazar boncuk of nazar boncuğu

Een nazar is een amulet dat een alziend oog voorstelt dat je beschermt tegen het kwaad. De naam "boze oog" is dus misleidend, omdat het niet het "boze oog" zelf is, maar het boze oog zou wegkijken. 

Boze oog aan kelimband


Volgens een Turkse geloof, kan een jaloerse blik u ongeluk brengen. Men gelooft dat het oog voor ons kijkt, om ons te beschermen tegen het boze oog (de boze blik) en dat het ons geluk brengt.

De blauwe ogen zijn gemaakt van glas, kunststof of keramiek. De persoon of het object dat het oog draagt wordt beschermt. Het oog neemt de negatieve energie weg en de jaloerse (boze) blik wordt teruggekaatst naar de persoon die de blik werpt om zo de persoon te beschermen tegen het kwaad.

We hopen dat het ook u ook beschermt en geluk brengt.


oorbellen

Hoe worden de "boze ogen" gebruikt?

Er zijn vele mogelijkheden en manieren waarop men de blauwe ogen kan gebruiken. 

Ze worden bijvoorbeeld in huis opgehangen ter bescherming tegen het kwaad of onheil. Ook worden ze veel gebruikt als hanger in de auto of als sleutelring en er zijn ook veel sieraden met het "boze oog". 

sleutelhangers

De enige regel voor het gebruik van het "boze oog" is dat je het altijd bij je draagt of op een zichtbare plaats hangt of neerzet. 

Er zijn verschillende namen voor het "Boze oog", zoals Evil Eyes, Nazar Boncuk, het Alziend oog, het Turkse blauwe oog" of "het blauwe oogamulet en waarschijnlijk zijn er nog wel meer namen voor deze amulet.


In de webwinkel van Goretti vindt u het actuele assortiment van de "boze oog" artikelen. 


U kunt ook langs komen, maar maak dan wel even een afspraak.

Wij verheugen ons op uw komst.

Goretti


Link naar de webwinkel
Het alziend oog© 2002-2021 Goretti Import